PTUJ - 02/620 39 29

ROGAŠKA SLATINA - 03/620 61 90


info@optika-oftalmos.si

www.facebook.com/optikaoftalmos

www.instagram.com/optika_oftalmos

DELOVNI ČAS:

ROGAŠKA SLATINA

Pon. - Pet.: 9:00 - 13:00   15:00 - 18:00

Sob. - Ned. in prazniki: zaprto

PTUJ:

Pon. - Sob.: 8:00 - 20:00

Ned. in prazniki: 9:00 - 13:00

PRIJAVA NA NOVICE - PRIJAVA NA KONTROLO VIDA - ZANIMIVI ČLANKI - SONČNA OČALA - KOREKCIJSKA OČALA

Akcijske ponudbe

031 703 533

Domov  Ponudba Kontrola vida Strokovni članki O nas
Domov

Kako do brezplačnih očal?


Korekcijska očala lahko dobite tudi na recept, v vsaki optiki ali specializirani prodajalni, ki je pogodbeni dobavitelj medicinskih pripomočkov, kar pomeni, da očala dobite brezplačno kot medicinski pripomoček za vid.


Pripomočki za izboljšanje vida so ena od pravic, ki izhaja iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Vsak, ki ima sklenjeno obvezno in dopolnilno zavarovanje ter ima eno od očesnih napak ali bolezni oči lahko dobi očala na recept.


Očala  za daljavo vam na recept pripadajo vsaki dve leti, otrokom do 15. leta pa vsako leto. Bralna očala oziroma očala za bližino pa vam pripadajo šele po dopolnjenem 63. letu starosti, potem pa prav tako vsaki dve leti.Z naročilnico za očala dobite očala brezplačno v okviru cenovnega standarda, ki ga je določil ZZZS. Cenovni standard določa najvišjo vrednost pripomočka ter material iz katerega je izdelan pripomoček za vid.


Šifra vrste pripomočka, ki je zapisana na receptu, predstavlja denarno vrednost naročilnice. Na spletni strani preverite kakšno vrednost naročilnice imate oziroma, kakšen znesek očal vam ta krije.


V kolikor pa želite imeti boljši okvir ali boljša stekla pa je potrebno doplačati razliko v ceni. Pred tem morate podpisati izjavo o nadstandardu, s katero soglašate da boste razliko poravnali sami.


Tisti, ki pa nimate sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, morate  pa strošek očal skoraj v celoti plačati sami. Kajti iz obveznega zdravstvenega zavarovanja se krije 10% vrednosti pripomočka za vid, iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa ostalih 90% vrednosti očal v okviru cenovnega standarda, ki ga določa ZZZS.


Vrednost naročinice za vid

Postopek za izdajo naročilnice za vid