PTUJ - 02/620 39 29

ROGAŠKA SLATINA - 03/620 61 90


info@optika-oftalmos.si

www.facebook.com/optikaoftalmos

www.instagram.com/optika_oftalmos

DELOVNI ČAS:

ROGAŠKA SLATINA

Pon. - Pet.: 9:00 - 13:00   15:00 - 18:00

Sob. - Ned. in prazniki: zaprto

PTUJ:

Pon. - Sob.: 8:00 - 20:00

Ned. in prazniki: 9:00 - 13:00

PRIJAVA NA NOVICE - PRIJAVA NA KONTROLO VIDA - ZANIMIVI ČLANKI - SONČNA OČALA - KOREKCIJSKA OČALA

Akcijske ponudbe

031 703 533

Domov  Ponudba Kontrola vida Strokovni članki O nas
Domov

KAKŠNA OČALA VAM PRISTOJIJO?


Pri izbiri očal je pomembno, da so vam le-ta udobna in da se v njih dobro počutite. Očala lahko poudarijo določne dele obraza in določene dele skrijejo oziroma omehčajo. Pomembno je, da vam pristajajo glede na obliko vašega obraza, glede na ten vaše polti ter barvo in dolžino las.


OVALNA OBLIKA OBRAZA


Ta oblika je najbolj prepoznavna po čelu, ki je malenkost širši od čeljusti. Velja za ideal, saj je pri izbiri očal na voljo neskončno opcij, ki laskajo tej obliki. Najbolje pristajajo okvirji, ki segajo od obrvi pa do ličnic, lahko ste pa pogumni tako pri oblikah – zaobljena ali pravokotna očala, kot tudi pri barvah  in materialih.


OKROGLA OBLIKA OBRAZA


Okrogel obraz ima polne ličnice, zaobljeno brado, ter je skoraj enako širok kot je dolg. Da obraz optično zožite in podaljšate izberite okvirje bolj pravokotne in oglate oblike, ki pa morajo biti v vaši širini obraza, torej ne premajhni in ne preveliki. Pogumnejše ženske se lahko odločite za priljubljeno mačjo obliko okvirjev, izogibajte se pa okroglih okvirjev, ki bodo vaš obraz naredile še bolj poln.


KVADRATNA OBLIKA OBRAZA


Tak obraz prepoznamo po močni čeljustni liniji in širokem čelu. To obliko lahko omehčamo z ovalnimi in okroglimi oblikami očal, ki pa naj ne bodo širše od vašega obraza. Izogibajte se okvirjem z ostrimi robovi in pravokotnim oblikam, saj bodo te vašemu obrazu dodale le strogost. Izberete lahko tanjša ali bolj poudarjena očala, ki pa so lahko tudi raznih barv oziroma barvnih kombinacij.


SRČASTA OBLIKA OBRAZA


Ta oblika obraza ima široko čelo in ozko brado. Izberite nežne tanjše okvirje v kvadratni, mačji ali aviator obliki. Širina okvirjev pa naj malo tudi presega širino vašega čela. Linije in barve naj bodo nežne in brez dodatnih okraskov.

Ob obliki je pomembna tudi velikost očal, saj ne smejo prekriti preveč vašega obraza, ne smejo pa biti niti preozka oziroma premajhna za vaš obraz. V optiki vam primerno svetujemo glede oblike in velikosti, prav tako pa lahko poskusite tudi veliko različnih modelov, da tudi sami dobite občutek za primerno obliko sončnih ali korekcijskih očal. Ob izbiranju pa ne pozabite na udobje ob nošnji očal, na lahkotnost okvirjev, ter da se v njih dobro in samozavestno počutite, saj jih boste nosili kar nekaj časa.


Tilen Cerovski - Optik tehnik

Prijavite se na BREZPLAČNO kontrolo vida

Ostali zanimivi članki