OPTIKA OFTALMOS, Tilen Cerovski s.p.

Zdraviliški trg 25

3250 Rogaška Slatina

Tel.: +386/40 863 170

E-pošta: info@optika-oftalmos.si

DELOVNI ČAS:

Pon. - Pet.: 9:00 - 13:00   15:00 - 18:00

Sob. - Ned. in prazniki: zaprto

Domov

PRIJAVA NA NOVICE - PRIJAVA NA KONTROLO VIDA - ZANIMIVI ČLANKI - SONČNA OČALA - KOREKCIJSKA OČALA

Akcijske ponudbe

040 863 170

Domov  Ponudba Kontrola vida Strokovni članki O nas

V OPTIKI OFTALMOS IMAMO OČALNE LEČE SAMO VRHUNSKE KVALITETE.

OČALA ZA DALJAVO

Očala za daljavo potrebujejo vsi tisti, ki imajo meglen oziroma neoster pogled v daljavo. V to skupino spadajo predvsem ljudje s kratkovidnostjo (minus) ter tisti z astigmatizmom (cilindrična dioptrija). Z očali za daljavo lahko gledamo na vse razdalje.

BRALNA OČALA

Bralna očala imenujemo očala, ki so namenjena predvsem branju oziroma gledanju na razdalji od 30 do 40 centimetrov. Bralna očala so zelo priročna in nam pomagajo videti majhne predmete, ki jih z prostim očesom ne moremo videti dovolj ostro. Očala za branje pogosto nosimo spuščena nižje na nosu, tako da lahko vidimo preko njih v daljavo, saj če v daljavo pogledamo skozi bralna očala ne bomo videli ostro, ker so narejena samo za gledanje na blizu.


DELOVNA OČALA- OFFICE PROGRESIV

PROGRESIVNA OČALA

Progresivna ali več žariščna očalna stekla nam omogočajo oster vid na bližino in daljavo. Pri takšnih očalih je zgornji del namenjen gledanju v daljavo, spodnji del pa branju. Vmesni del stekla nam pa omogoča gledanje na vmesne razdalje, na primer na računalnik. Prehod dioptrije je popolnoma neopazen, saj se postopoma in neprekinjeno stopnjuje. Takšna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino ter tiste, ki imajo dioptrijo samo za branje. Velika prednost progresivnih očal je, da imamo lahko ena očala za vsa opravila.


BIFOKALNA OČALA